ת"א
בית משפט השלום חדרה
|
9540-06-08
10/11/2009
|
בפני השופט:
קרן אניספלד
|
- נגד - |
התובע:
מאיר פרל
|
הנתבע:
1. מעונה נדל"ן (1994) בע"מ 2. אושנס אחזקות בע"מ 3. יהודה עודד
|
|
פסק-דין חלקי (נגד נתבע 3)
התובענה נסבה על הפרות נטענות, חוזיות ותכנוניות, בקשר עם הבניין נשוא התובענה, בו רכש התובע דירה בשנת 1995 (להלן: "הבניין"). בכתב-התביעה הובאה עתירתו של התובע לחייב את אותם מבין הנתבעים המחזיקים בקומת הקרקע המסחרית בבניין לפעול לשינוי מיקומם של מנועי המזגנים המשרתים את קומת המסחר האמורה וכן להרוס רמפה שנבנתה בצד הצפוני של הבניין. עוד התבקש כנגד כל הנתבעים סעד של פיצוי כספי בין ההפרות נשוא התובענה, בסך של 70,000 ₪.
בפני בקשת הנתבע 3, מר יהודה עודד (להלן: "הנתבע"), למחוק את כתב-התביעה שהוגש נגדו בהליך זה (להלן: "הבקשה"). הבקשה הובאה בכתב-הגנתו של הנתבע.
בכתב-התשובה שהגיש התובע הודיע כי הוא מוותר על סעד הפיצויים כלפי הנתבע. בדיון שהתקיים בפני ביום 10.11.2009 חזר התובע על הצהרה זו. לדבריו, את הפיצוי המבוקש הוא תובע ממי שמכרו לו את הדירה – ולא מן הנתבע. בטיעונו בעל-פה בפני הוסיף התובע והבהיר כי התביעה הוגשה נגד הנתבע על בסיס בחירתו של הנתבע לתפקיד ראש ועד הבניין בשנת 1996 ובשל כך שהנתבע, בתפקידו זה, לא מנע ממחזיקי קומת המסחר להציב את מכונות הקירור במיקומן הנוכחי שאינו תואם, כך נטען, את המיקום שיועד להן בתוכניות הבניין.
לאחר ששמעתי את טענות התובע והנתבע בעניין זה, ולאור העילות והסעדים אשר פורטו בכתב-התביעה, אני סבורה שיש להיעתר לבקשת הנתבע. הנתבע אינו נמנה על מחזיקי קומת המסחר בבניין, דהיינו – על מי שנגדם התבקשו סעדים שאינם כספיים במסגרת התביעה. התובע ויתר על תביעתו לסעד כספי נגד הנתבע. עצם כהונתו של הנתבע בתפקיד ראש ועד הבניין, 12 שנים קודם למועד הגשת התובענה, אינה מקימה אחריות של הנתבע כלפי התובע, בקשר עם העניינים נשוא התובענה.
אני מורה על מחיקת התביעה נגד הנתבע, ללא צו להוצאות. ככל שהתובע יבחר להגיש נגד הנתבע תובענה נוספת בגין העניינים נשוא הליך זה, יישקל חיובו של התובע בתשלום הוצאות לנתבע גם בגין ההליך דנן.
המזכירות תשלח את ההחלטה לצדדים.
ניתנה היום, כ"ג חשון תש"ע, 10 נובמבר 2009, בהעדר הצדדים.
הוקלד על ידי .......
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת